Inge De Ridder

Inge haar motto kadert volledig in haar rol als sportdiëtiste. De keuze voor het najagen van je sportieve dromen kan je nu eenmaal niet maken zonder ook over je voeding na te denken. Als zeer gedreven sportdiëtiste is Inge altijd op zoek naar de meest ideale oplossing op gebied van voeding. De meer dan twintig jaar ervaring die ze ondertussen verzameld heeft stelt haar in staat om die oplossing te bieden, no matter what.

Constante bijscholing in binnen- en buitenland en ervaring uit de praktijk hebben haar aangezet om ook andere bepaalde inzichten en kennis aan te reiken in haar sportvoedingsbegeleiding. Inge is gespecialiseerd in eetstoornissen en heeft ook tal van opleidingen gevolgd op het vlak van coaching, gedragsverandering en motivatie.

Daarnaast is ze ook ervaringsdeskundige mama! Als mama van 3 intensief sportende kinderen weet ze als geen ander welke problemen ouders op gebied van maaltijdplanning en organisatie ondervinden. Ook daarin helpt en ondersteunt ze!

Inge spendeert daarnaast heel wat tijd op de Thomas More Hogeschool te Turnhout, waar ze “sportvoeding” en “gezonde voeding” doceert. Ze geeft tevens les op de posthogeschoolopleiding “Sport en Voeding” (AP Hogeschool). Maar daar houdt het niet op voor deze bezige bij, ze is namelijk ook actief als freelance medewerkster van het Blits team van de Vrije Universiteit Brussel. Ook als het nazorgteam van de Alexianen Zorggroep Tienen om haar bijdrage rond eetstoornissen vraagt staat ze met raad en daad klaar.

Haar absolute stokpaardje blijft echter het sportieve luik, zo werkt ze heel nauw samen met enkele Belgische topatleten. Velen onder hen zijn u allicht niet onbekend. Het volledige team Ronald Gaastra, waaronder dus ook medaillewinnaar Pieter Timmers, wordt intensief door haar begeleid. Ook het Belgisch Artistiek gymteam (zowel dames al heren) rekent op haar coaching en motivatie. Topsporters zoals Laura Waem, Gaelle Mys, Nina Derwael en Dennis Goossens weten als geen ander hoe zeer Inge met haar vak bezig is.

Zo heeft ze meegewerkt aan verschillende medailles o.a. de zilveren medaile van Pieter Timmers en de gouden medaille van Nina Derwael . Twee medailles waarmee er Belgische geschiedenis is geschreven.

Naast al die grote namen zijn er natuurlijk ook een heel pak jonge, beloftevolle atleten die met haar bouwen aan hun toekomst. De sterren van morgen worden door haar op de goede weg geholpen.

inge profiel

“You don’t have to be great to start. You have to start to be great!”